Het Kasstroomoverzicht of Cash Flow Statement

 
Kasstroomoverzicht

Het kasstroomoverzicht (cash flow statement) is, in tegenstelling tot sommige buurlanden, in België niet verplicht op te stellen of te publiceren. Het maakt geen deel uit van het verkort of volledig schema.

Toch kan zo’n kasstroomoverzicht nuttige gegevens opleveren voor de vennootschap. Het geeft namelijk weer wat de geldbewegingen (cash in en cash uit) zijn geweest: waarvan de cash inkomsten komen, en wat er met dit geld is gebeurd: in welke mate is het weer uitgegeven aan investeringen, aan terugbetaling van leningen, of gespaard op de rekening?

Een kasstroomoverzicht kan worden afgeleid uit de jaarrekening. Als ons kantoor voor uw onderneming een jaarrekening opstelt, krijgt u van ons ook steeds een overzicht met de financiële ratio’s, en het kasstroomoverzicht. Dit wordt niet mee neergelegd bij de Nationale Bank, maar kan nuttig zijn voor intern gebruik.

<< Terug naar informatie over de jaarrekening

Het kasstroomoverzicht

Het kasstroomoverzicht, een niet-verplicht onderdeel van de jaarrekening, kan nuttige gegevens opleveren voor de vennootschap.

Bent u op zoek naar een accountant of boekhouder om u boekhouding te helpen beheren?
Bijvoorbeeld het neerleggen van een jaarrekening of een balans is niet eenvoudig, een boekhouder doet dit zo voor u!
Aarzel niet om contact met het BIBF (Beroepsinstituut van erkende Boekhouders en Fiscalisten) op te nemen via www.ipcf.be.

Home | De jaarrekening | Wetgeving jaarrekening | Diensten | Informatieaanvraag | Sitemap