Documenten van de jaarrekening

 

Documenten met de jaarrekening neer te leggen

Indien de vennootschap beschouwd wordt als een grote onderneming (zie criteria hierboven), dient er een volledig schema te worden neergelegd. Samen met de jaarrekening volledig schema dient ook steeds het verslag van de commissaris, en het jaarverslag van de raad van bestuur of de zaakvoerder(s) te worden neergelegd.

In het jaarverslag dienen een aantal verplichte topics te worden besproken. Wij kunnen voor uw onderneming dit verslag, en ook het verslag van de algemene vergadering, voorbereiden. We zorgen ervoor dat deze verslagen steeds de verplichte vermeldingen bevatten. Als er bijvoorbeeld overgedragen verliezen zijn, of het eigen vermogen is dermate gedaald dat de zogenaamde “alarmbelprocedure” van toepassing is, zorgen wij ervoor dat de nodige vermeldingen worden opgenomen. Het niet of niet correct toepassen van deze alarmbelprocedure, zoals voorzien in de vennootschapswetgeving, kan zware gevolgen hebben ivm de aansprakelijkheid van de bestuurders.

 

<< Terug naar informatie over de jaarrekening

Het kasstroomoverzicht

De specificaties van de jaarrekening verschillen afhankelijk van of deze jaarrekening neergelegd wordt door een grote onderneming of een kleine.

Bent u op zoek naar een accountant of boekhouder om u boekhouding te helpen beheren?
Bijvoorbeeld het neerleggen van een jaarrekening of een balans is niet eenvoudig, een boekhouder doet dit zo voor u!
Aarzel niet om contact met het BIBF (Beroepsinstituut van erkende Boekhouders en Fiscalisten) op te nemen via www.ipcf.be.

Home | De jaarrekening | Wetgeving jaarrekening | Diensten | Informatieaanvraag | Sitemap | Contact